TARİHÇEMİZ

HURİYE SÜER

Kurucumuz Huriye Süer annemiz,1923 yılında Amasya´da doğdu. Anne ve  babasını küçük yaşta kaybeden Huriye SÜER ananesinin yanında ilkokul tahsilini  tamamlamıştır.1942 yılında İbrahim SÜER ile evlenen Huriye SÜER ,ömrünü genellikle hayır  işleri yaparak geçiren  ,Atatürk ilke ve  düşüncelerine bağlı yaşamış olan , Huriye SÜER 4 çocuk  ve 7 torun sahibi  idi. Hacı annemiz, Huriye Teyzemiz Huriye  SÜER hanımefendi ,30 Nisan 2011 yılında vefat etmiştir.

TARİHÇEMİZ

Okulumuz 1994 yılında Atakent  Belediyesince temin edilen 5100m² arsa üzerine ilimiz hayırseverlerinden Huriye  Süer hanımefendi tarafından o yılın fiyatları ile 10 milyon harcanarak 12  derslikli tip proje olarak inşa edilmişti. Okulumuz eski binası, kapalı alanı  600m2 idi..1995-1996 öğretim yılında 4 hazırlık sınıfı ile eğitime başlayan  okulumuz kısa sürede çevresinde örnek bir eğitim kurumu haline gelmişti.

Eğitim ve öğretime başlanılan ilk  yıllarda veli ve çevre imkânları harekete geçirilerek çevre  düzenlemesi-ağaçlandırma çalışmalarına başlanmıştı.1996 yılında ilimiz Orman  İşletme Müdürlüğünden temin edilen yaklaşık 150 fidan dikilmesi yapılmıştı. Çalışmalarımıza ilimiz Valiliği,  Belediye Başkanlığı, Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü, Tarım İl Müdürlüğünün büyük  katkıları olmuştu.1996-1997 öğretim yılında okul koruma  derneğimiz 2 ay gibi kısa sürede okulumuz yan tarafına 130 m2 prefabrik öğrenci  kantini, bir yıl sonrada okulumuzun bir sınıfını meşgul eden kalorifer  dairesini yaptırmıştı. İlk Mezun öğrencilerini 2002 yılında  veren okulumuz; Eğitimde  teknolojik gelişmelere paralel hareket eden okulumuz bu gün geçmişten getirdiği  misyona bağlı geleceğe yönelik vizyonu ile ilgili –ilgisiz herkesin takdirini  toplamıştır. Yapılan  incelemelerde ,binamızın fiziki kapasitesinin yetersizliğinden dolayı 17.08.2011  Tarihinde  Okulumuz Atakum Çatalçam ‘da 19 Mayıs Polis Meslek Yüksek  Okulu yanındaki TOKİ tarafından yaptırılan 24 derslikli yeni binasına taşınmıştır.2011-2012  Eğitim Öğretim döneminden itibaren yeni binamızda hizmet vermeye devam  etmekteyiz.

Yayın: 19.12.2012 - Güncelleme: 29.09.2023 09:27 - Görüntülenme: 4927